/Files/mama-s-rebenkom-lepyat-iz-plastilina.jpgЗ дітьми на карантині? Чим зайняти чадо, щоб було і цікаво, і корисно? Завжди не вистачає часу на ігри з дітьми? Аж раптом - карантин!

Діти віку емоційно прив’язані до батьків, тому намагайтесь не панікувати щодо коронавірусу і пояснюйте усе малюкам в ігровій формі, використовуючи прості, зрозумілі їм слова. Дітям необхідно розказувати, що відбувається, щоб у них не виникало зайвих страхів і тривоги. Адже, так чи інакше, карантин буде обговорюватись вдома з більшим чи меншим рівнем тривоги. І дитина точно відчує це. І гірше, коли вона не буде мати пояснень для себе. Треба пояснювати все так, як є. Що це – небезпечне захворювання, а карантин для того, щоби воно менше поширювалось, щоб ми могли про себе подбати.

Поради для батьків


* Обов’язково забезпечте дитині чіткий розпорядок дня. Складіть (краще разом з дитиною) детальний розклад, що включатиме: сон, прийом їжі, прогулянку, гру, заняття і звичайні домашні обов’язки. Намагайтеся дотримуватися цього розкладу.

* Домовтеся з дитиною про правила її поведінки вдома. Просіть дитину вголос промовляти ці правила.

* Частіше розмовляйте з дитиною. Пам’ятайте, що ні телевізор, ні телефон чи комп'ютер не замінять їй вас. Використайте цей час для спільної діяльності: грайте в активні ігри, займайтеся творчістю, фантазуйте та створюйте разом! Цей час – це час нових відкриттів, знань та спільних ігор.

Яку діяльність запропонувати дитині дошкільного віку під час карантину? Звичайно ігрову. Гра завжди бажана для дитини. Вона створює позитивний емоційний настрій, на якому всі психічні процеси протікають активно. Пограйтеся з дітьми в дидактичні, рухливі та сюжетно-рольові ігри. Ігрова діяльність сприяє розвитку в дитини навичок, необхідних для самообслуговування й надання допомоги дорослим.
Діти обожнюють грати! Крім того, гра – провідна діяльність їхнього віку, за допомогою якої вони досліджують навколишній світ, предмети та явища у ньому. Дитяча уява не має обмежень! Дорослі можуть допомагати малюкам використовувати іграшки по-різному: наприклад, машинки можуть не тільки «їздити»- їх можна сортувати за кольором, розміром, призначенням, відправляти їх на «автомийку» тощо. Можна склеїти кілька аркушів паперу та намалювати на них дороги і будинки – тоді ви отримаєте «місто», яким також можна «їздити». Це ж стосується й інших іграшок. Ігри з улюбленими м’якими іграшками дитини можуть принести багато радості. Просто заповніть ванну іграшками та посадіть туди дитину.

Цікавими для малят є ігри з коробками. Якщо у вас немає – обов’язково придбайте таку коробку. З коробки можна побудувати фортецю, обмалювати її, обклеїти наліпками чи різними картинками, вирізаними зі старих журналів.

Переодягання та рольові ігри. Знайдіть вдома різноманітний одяг, прикраси та інший реквізит. Запропонуйте вашому малюку стати лікарем, пожежником, ветеринаром, фермером, астронавтом і таке інше. Дозвольте дитині брати ваші головні убори, шарфи, рукавички та взуття. Допомагайте їм з пошуком необхідних матеріалів.

Частину іграшок можна заховати: можливість час від часу діставати зі схованки «нову» іграшку вам дуже допоможе.

Діти люблять співати і танцювати, особливо якщо ви приєднуєтеся до них! Увімкніть музику та влаштуйте танцювальну вечірку. Співайте розвивальні дитячі пісні. Зробіть музичні інструменти: переверніть каструлі та відра догори дном, використовуйте дерев’яні ложки. Можна, наприклад, зробити маракаси, насипавши рис у порожні пляшки чи пластикові контейнери.

Грайте в шаради: імітуйте різних тварин рухами та голосом і пропонуйте дітям відгадати, що це за тварина. Грайте по черзі.

Грайте в настільні ігри. Час карантину можна провести з користю та навчити дитину грати у шахи, шахмати, доміно, лото та інші.

Малюйте, ліпіть з пластиліну, грайте з різними матеріалами. Слід розвивати у дитини елементарні уміння, користуватися олівцем, ножицями; вчити її виготовляти різні вироби; разом з нею виготовляти вироби з паперу, пластиліну, з природних матеріалів. Важливо, щоб дитина отримувала задоволення від виконаної роботи, раділа результатам своєї праці. При цьому дозувати співвідношення між допомогою дитині та мірою її самостійності: завжди мають залишатися для неї посильні завдання для самостійного виконання


Матеріал буде корисний батькам, яким потрібно проводити тривалий час з дітьми, і які хочуть провести час активно. Пропонуються види діяльності і організація життя дітей, що стане в нагоді турботливим батькам



РОЗВИВАЮЧІ ІГРИ З ТВАРИНАМИ

(Ігри про тварин онлайн )

www.game-game.com.ua › tags

МАТЕМАТИКА ДЛЯ ДОШКІЛЬНЯТ

https://pustunchik.ua/ua/online-school/math

http://rozumniki.info/

ВЕСЕЛА ФІЗКУЛЬТХИЛИНКА

https://www.youtube.com/watch?v=CB8knPllLp8


ВИХОВАТЕЛІ ГРУПИ РАННЬОГО ВІКУ "ЧЕБУРАШКА"
пропонують

Пропонуємо Вам погратися із манною крупою.
Ці ігри сприяють розвитку дрібної моторики, мовлення.

Малюємо пальчиком, ставимо кулачком відбитки, знаходимо дрібні іграшки в крупі. Але всі ці ігри проводяться під наглядом дорослого.

Бажаємо гарного настрою. Дякуємо!

/Files/images/_5_papka/12.jpg/Files/images/_5_papka/11.jpg/Files/images/_5_papka/изображение_viber_2020-04-21_11-56-46.jpg/Files/images/_5_papka/detsad-231512-1415115009[1].jpg

ПСИХОЛОГ
пропонує провести час, використовуючи кінезіологічні вправи.
Захоплююче, весело й продуктивно

Малювання долоньками може бути захоплюючим способом швидкого і простого створення зображень. Дітям ця техніка дуже подобається, тому що не вимагає від них серйозних художніх навичок. Звичайні гуашеві фарби і долоні ваших малюків допоможуть створити картини із зображенням самих різних персонажів. Навіть найменші діти зможуть намалювати долоньками рибку, зайчика, курочку.

/Files/images/_5_papka/12-kol-1024x348[1].jpg/Files/images/_5_papka/12-kollazh[1].jpg/Files/images/_5_papka/unnamed[1].jpg/Files/images/_5_papka/unnamed[2].jpg


МУЗИЧНИЙ КЕРІВНИК РАДИТЬ

Музичний інструмент для дитини — символ музики, а той, хто грає на ньому, — майже чарівник. Залучення дошкільника до створення дитячих музичних інструментів дає йому можливість відчути себе творцем, заохочує уважніше ставитися до звуків, по-іншому сприймати навколишнє середовище.
Зайняти вашу дитину хоча б на півгодини, щоб вона не стрибала на дивані, чи не носилася по кімнаті. От саме для цього і підійдуть саморобні музичніінструменти. Як можна виготовити шумові музичні інструменти в домашніх умовах?

1.«Майстерня музичних інструментів у ДНЗ»

https://youtu.be/WXKOjA-T_1I

2. «Музичні інструменти своїми руками. Ідеї для цікавого музикування з власного досвіду!»

https://youtu.be/Pa6C__e2gPc

3. Приділіть дитині увагу та пограйте у ритмічну гру з тарілочками :

https://youtu.be/uWV-woDGSzM

4. Шелестунчики із целофанових пакетів рекомендую використати у цій забаві:

https://youtu.be/4-o6g4gdx2c

5. Неординарна ритмічна забава розважить вас та ваших дітей:

https://youtu.be/aqWQBPGqhvs

Кiлькiсть переглядiв: 316