Святкове дійство «Стрітення»

2014-02-14

14 лютого в ДНЗ №23 "Дзвіночок" святкували славне свято Стрітення. Цікаве пізнавальне і святкове дійство «Стрітення» підготували музичний керівник, вихователі старших груп разом із своїми вихованцями. Музичний керівник Мельніченко Тетяна Федорівна та вихователі Деркач Леся Василівна,Ольховська Світлана Валеріївна,Стрепетова Олена Олексіївна ознайомили дошкільнят з історією святкування Стрітення та народними звичаями і обрядами. В народі це свято означає зустріч Зими із Весною. Якщо бабуся Зима переможе, то довго ще буде холодно, а якщо красуня Весна візьме гору, то поверне на тепло. Ця зустріч була пишна і радісна: водили хороводи, співали пісні, в яких прославляли родючу землю і весняну працю, проганяли зиму, прославляли рідну природу, що прокидається від зимового сну.
Старші дошкільники про свято Стрітення розповіли прикмети,співали веснянки, закликали Весну в гості. Сюрпризом була поява Зими з «погрозами» намести снігу,напустити морозу, бо ще силу свою має.В нашому садочку знають про традицію випікання пташок жайворонків, щоб вони весну закликали.Саме з ними до нас приходить Весна і пригощає всіх малят смачними жайворонками!

Свято відбулося. Воно подарувало гарний настій, задоволення діткам і фотографії на згадку. Шановні відвідувачі !Фотосвята знаходяться на сторінці "Фотоальбом садочка".Запрошуємо на перегляд!

/Files/images/IMG_4598.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 105