2013-06-03
З метою додаткового проведення масово — роз'яснювальних заходів серед дітей та дорослих щодо дотримання ними правил безпечної поведінки та здобуття навичок дій в разі виникнення надзвичасйних ситуацій різного характеру, а також враховуючи, що влітку підвищується ризик виникнення надзвичайних подій за участю дітей, особливо під час дозвілля у літній період в ДНЗ № 23 проводиться робота в трьох напрямках:
- Робота з педагогічним колективом,
- Робота з батьками.
- Робота з дітьми
Керівнику закладу видати наказ про заходи, щодо профілактики дитячого травматизму під час літнього оздоровлення
Провести інструктаж з усіма працівниками ДНЗ:
- « Безпека життєдіяльності дітей»,
-« Дотримання температурного та питного режиму влітку»
У групах провести бесіди з батьками на тему:
«Підготовка та проведення літнього оздоровчого періоду в ДНЗ»;
«Літо-період вітамінів»;
«Профілактика кишково-інфекційних захворювань».
«Допомагаємо дитині досліджувати навколишній світ»
«Небезпечні комахи»
Провести з дітьми бесіди:
- На екологічній стежині (про отруйні рослини)
- День знань з правил пожежної безпеки
- День чистоти і гігієни;
- Сам вдома
Проводити індивідуальні консультації з батьками дітей, які від'їжджають на літо за межі міста, з метою запобігання травматизму.
Оформлення «Батьківської сторінки» в ширмах: - Профілактика дитячого травматизму - Профілактика харчових отруєнь влітку - Обережно на прогулянці, в лісі, на |
«Організація дитячого дозвілля вдома» «Спільна робота ДНЗ і сім.ї щодо загартування дітей влітку» |
Про питний режим в дитячому закладі
1. Питна вода має бути доступна дитині впродовж усього часу його знаходження в дитячому закладі. Орієнтовні розміри споживання води дитиною залежать від пори року, рухової активності дитини, і, в середньому, складають 80 мл на 1 кг його ваги. При знаходженні дитини в дошкільній освітній установі повний день дитина повинна отримати не менше 70 % добовій потребі у воді.
2. Температура питної води, що дається дитині, має бути 18-20° С.
3. Воду дають дитині в скляних або керамічних склянках(чашках, кухлях). При цьому чисті склянки ставляться в спеціально відведеному місці на спеціальний промаркірований піднос (догори дном), а для використаних склянок ставиться окремий піднос. Миття склянок здійснюється організовано, в спеціально відведено місці.
4. В якості питної допускається використання кип'яченої води. Кип’ятіння здійснюється на харчоблоці в спеціально відведеній місткості. Обробка місткості для кип’ятіння здійснюється щодня у кінці робочого дня.
Контроль за наявністю кип'яченої води в групі здійснює помічник вихователя.
Контроль за дотриманням питного режиму в літній період здійснює сестра медична старша.