ОБЖД в літній період

2013-06-03

З метою додаткового проведення масово — роз'яснювальних заходів серед дітей та дорослих щодо дотримання ними правил безпечної поведінки та здобуття навичок дій в разі виникнення надзвичасйних ситуацій різного характеру, а також враховуючи, що влітку підвищується ризик виникнення надзвичайних подій за участю дітей, особливо під час дозвілля у літній період в ДНЗ № 23 проводиться робота в трьох напрямках:
- Робота з педагогічним колективом,
- Робота з батьками.
- Робота з дітьми

Керівнику закладу видати наказ про заходи, щодо профілактики дитячого травматизму під час літнього оздоровлення

Провести інструктаж з усіма працівниками ДНЗ:

- « Безпека життєдіяльності дітей»,

-« Дотримання температурного та питного режиму влітку»

У групах провести бесіди з батьками на тему:

«Підготовка та проведення літнього оздоровчого періоду в ДНЗ»;

«Літо-період вітамінів»;

«Профілактика кишково-інфекційних захворювань».

«Допомагаємо дитині досліджувати навколишній світ»

«Небезпечні комахи»

Провести з дітьми бесіди:

- На екологічній стежині (про отруйні рослини)

- День знань з правил пожежної безпеки

- День чистоти і гігієни;

- Сам вдома

Проводити індивідуальні консультації з батьками дітей, які від'їжджають на літо за межі міста, з метою запобігання травматизму.

Оформлення «Батьківської сторінки» в

ширмах:

- Профілактика дитячого травматизму

- Профілактика харчових отруєнь влітку

- Обережно на прогулянці, в лісі, на
пляжі влітку.

Консультації для батьків:

«Організація дитячого дозвілля вдома»

«Спільна робота ДНЗ і сім.ї щодо загартування дітей влітку»




Про питний режим в дитячому закладі

1. Питна вода має бути доступна дитині впродовж усього часу його знаходження в дитячому закладі. Орієнтовні розміри споживання води дитиною залежать від пори року, рухової активності дитини, і, в середньому, складають 80 мл на 1 кг його ваги. При знаходженні дитини в дошкільній освітній установі повний день дитина повинна отримати не менше 70 % добовій потребі у воді.

2. Температура питної води, що дається дитині, має бути 18-20° С.

3. Воду дають дитині в скляних або керамічних склянках(чашках, кухлях). При цьому чисті склянки ставляться в спеціально відведеному місці на спеціальний промаркірований піднос (догори дном), а для використаних склянок ставиться окремий піднос. Миття склянок здійснюється організовано, в спеціально відведено місці.

4. В якості питної допускається використання кип'яченої води. Кип’ятіння здійснюється на харчоблоці в спеціально відведеній місткості. Обробка місткості для кип’ятіння здійснюється щодня у кінці робочого дня.

Контроль за наявністю кип'яченої води в групі здійснює помічник вихователя.

Контроль за дотриманням питного режиму в літній період здійснює сестра медична старша.

Кiлькiсть переглядiв: 110